Referensprojekt

Nedan listas webbprojekt som Lejonsson tidigare genomfört, med bild, en kort sammanfattning, samt länk till respektive webbplats.

Jannez

Jämtlands dansbandsstoltheter Jannez, en sedan länge god samarbetspartner, vände sig till Lejonsson på sensommaren 2018 och bad oss producera ett nytt, fräscht och funktionellt digitalt skyltfönster. Huvudarbetet med såväl teknikval och form som faktisk implementation har Tom Isberg i vanlig ordning stått för, medan Lars-Erik i samverkan med Jannez säkrat nödvändig funktionalitet och fyllt på med innehåll.

Jämtlands rörtjänst

Länets nya VVS-firma med Daniel Johansson i spetsen, Jämtlands Rörtjänst, vände sig till oss för att bygga upp ett digitalt skyltfönster mot världen. En inledningsvis enkel webbplats tog form, dock redo för framtida utveckling då plattformen bakom sidan är Drupal 7. Tom Isberg har stått för huvuddelen av implementationen avseende såväl teknik som grafisk form, Tom är även pappa till företagets logotyp och övrigt formspråk. Lars-Eriks bidrag till utvecklingsarbetet innefattade huvudsakligen den kunddialog som utmynnade i struktur och funktion kring webbplatsens avsedda innehåll.

Martinez

Med en redan kär samarbetspartner, Martinez orkester, knöts i juni 2017 än starkare band då Lejonsson sjösatte bandets nya webbplats. Struktur, funktion och innehåll har Lars-Erik mejslat fram i nära samverkan med Martinez, medan Tom Isberg har stått för såväl teknik som form och konkret implementering. Ett i vanlig ordning lättarbetat administrationsgränssnitt gör publicering, moderering av gästbok och annat underhåll enkelt.

BRF Östersundshus nr 22

Bostadsrättsföreningen Östersundshus nr 22 i Lugnvik fick i april 2015 sin tidigare Wordpresshemsida ersatt av en ny och stilren webbplats från Lejonsson. Vår vana trogen så har sajten byggts i Drupal 7 och det är Tom Isberg som stått för såväl design som teknik och implementering. Struktur, funktion och innehåll har arbetats fram av Tom och Lars-Erik i nära samverkan med kundens representant. Webbplatsen kombinerar en enkel statiskt struktur för grundläggande information med ett dynamiskt upplägg för lokaler och nyheter. Med ett lättarbetat specialbyggt administrationsgränssnitt sköts enkelt innehållspublicering samt handavande av användarkonton med olika roller.

Aspåsnäsets Loge

Inför Lejonssons övertagande som arrangör på anrika Aspåsnäsets Loge så lanserades en för arenan helt ny hemsida, byggd i Drupal 7. Design, temaimplemantation, struktur och funktin har gjorts av Tom Isberg som även stått för huvuddelen av arbetet med teknik och innehåll, med stöd från Lars-Erik Jonsson. Webbplatsen är enkel med några statiska sidor för grundläggande information, dock med ett genomtänkt och stringent upplägg för dynamisk bildhantering samt ett smidigt automatiserat system för programpresentation.

Gussjönoret

Två år efter webbplatsens premiäröppnande och lagom till den fjärde säsongen av Lejonsson-arrangemang på Gussjönoret så var en såväl visuell som teknisk revidering på sin plats. En ny automatiserad presentation av evenemang har utvecklats av Tom Isberg som även formgett och implementerat det nya temat.

Maran

Efter tre genomförda maror var det i oktober 2014 dags att ge webbplatsen en ansiktslyftning. Teknik, struktur och innehåll är i stort oförändrat medan temat fått en ny design av Tom Isberg, Tom gjorde även implementationen av det nya temat. Det nya kontrastrikare färgschemat går igen även i övrigt marknadsföringsmaterial, såsom facebook, affischer, med mera.

Lejondans.com

Efter sex månaders sporadiskt men tidvis hårt arbete mellan andra projekt kunde vi i april 2014 äntligen lansera nya Lejondans.com. Sajten har en snart tioårig historia, först som en statiskt uppbyggd html-sajt och sedan 2009 en webbplats byggd med Drupal 6. Nya sajten är resutatet av en konvertering till Drupal 7, en process som inte gjorde sig själv och som varit väldigt lärorik samtidigt som det varit utmanande. Tom Isberg har stått för design och temautveckling, medan Lars-Erik Jonsson ansvarat för konvertering, funktion, teknik och innehåll. Det är en sajt med mycket tekniska finurligheter, en kul sajt med andra ord!

Lejonsson AB

Lejonssons egen hemsida såg äntligen dagens ljus i slutet av mars 2014. Olika temporära sidor hade innan dess funnits, men likt skomakarns ungar så satt det långt inne att verkligen kunna prioritera vårt eget digitala skyltfönster i de små luckorna mellan våra kunder. Tom Isberg stod för design och temaimplementation, Lars-Erik Jonsson för struktur och innehåll, medan funktion och teknik utvecklades av Tom och Lars-Erik i samverkan. Ett gediget arbete avseende text och bilder ligger bakom, en resa där vi kämpat med företagets identitet och innehåll som centrala komponenter. Webbplatsen är i stort förhållandevis enkel, rent tekniskt, men med en hel del tekniska finurligheter.

Coach Sandberg

Våren 2014 skapades en unikt formgiven men enkel hemsida till kost-, tränings- och hundcoach Stefan Sandberg. Tom Isberg stod för såväl design som temaimplementation och teknik, med mindre bistånd från Lars-Erik Jonsson. Webbplatsen har några få enkla sidor med olika upplägg där vissa är uppdelade i ingressavsnitt och påföljande tvåkolumnslayout, textredigering kan enkelt göras av användare med redaktörsrättigheter.

Hanssons Loge

Lejonsson sponsrar Hanssons Loge i Långsele genom att tillhandahålla och drifta en helt ny hemsida. Webbplatsen är byggd i Drupal 7 med design och temaimplementation av Tom Isberg, struktur, funktion, och innehåll av Lars-Erik Jonsson, samt tekniska lösningar av Tom och Lars-Erik i samverkan. Utöver en handfull statiska sidor bjuder hemsidan automatiserad programhantering med nästa arrangemang presenterat på förstasidan, samt en roterande sponsorpresentation. Underhåll av webbplatsen görs enkelt av behöriga redaktörer via specialdesignade integrerade administrationsfunktioner.

Bydalsfjällen

Under hösten 2013 utvecklade Lejonsson den nya portalen till Bydalsfjällen, baserad på design och innehåll levererat av Trampolin PR. Temat implementerades av Tom Isberg medan funktion och teknik gjordes av Tom och Lars-Erik Jonsson. Den nya webbplatsen innefattar en mängd olika tekniska funktioner, bland annat integreras ett flertal externa tjänster, och den erbjuder ett lätthanterligt användargränssnitt för enkelt och intuitivt underhåll utan särskilda förkunskaper.

Lejons blogg

Lejons blogg lejonsson.se har funnits i olika former sedan 2007 och är en plats där Lejon utöver dagböcker, tankar, musik och annat även samlat kontaktuppgifter, ordstäv och diverse tips och trix. I november 2013 uppgraderades hemsidan till Drupal7 och samtidigt fick den en rejäl uppsnyggning med ett nytt tema designat och implementerat av Tom Isberg.

AvaGarden

Avagarden i Dvärsätt hade en gammal hemsida baserad på Drupal5, en plattform som idag saknar support. Den nya webbplatsen utvecklades under hösten 2013 och innefattar en handfull statiska sidor samt dynamiska funktioner för boende, konferens, lunchmenyer och nyheter. Temat är designat och implementerat av Tom Isberg medan Lars-Erik Jonsson huvudsakligen bidragit med struktur, funktion och teknik. Ett specialbyggt administrationsgränssnitt för enkelt och intuitivt underhåll gör att hemsidan kan administreras utan särskilda förkunskaper.

Furuparken

Sedan hösten 2013 driver Lejonsson nöjesverksamheten på Furuparken i Östersund. Inför övertagandet utvecklades denna hemsida med en enkel men stramt tydlig design av Tom Isberg. Webbplatsen har utöver det statiska innehållet även dynamiska funktioner för arrangemang och reklamspottar. Förstasida likväl som programsida kan fyllas med allt innehåll inför en säsong och det synliga innehållet hålls sedan automatiskt uppdaterad av systemet. Struktur, funktion, teknik och innehåll stod Lars-Erik Jonsson för.

Maran

Sedan september 2013 arrangerar Lejonsson två gånger årligen helgevenemanget Maran på Parkaden i Härnösand. Hemsidan maran.nu utvecklades och fylldes med innehåll under ett par veckor i början av augusti 2013. Lars-Erik Jonsson stod för strukur, funktion, teknik och innehåll, medan Tom Isberg designade och implementerade tema samt delar av funktionaliteten. Webbplatsen har en handfull statiska sidor som uppdateras manuellt två gånger årligen, men även vissa dynamiska funktioner för arkivering av tidigare evenemang samt fotoarkiv såväl som länkarkiv till externa fotoalbum.

Atigarden AB

Webbplatsen atigarden.se utvecklades sommaren 2013, Tom Isberg stod för såväl design och temaimplementation som struktur och funktion, medan Lars-Erik Jonsson bistod med vissa tekniska delar. Webbplatsen har uteslutande statiskt innehåll, vilket dock enkelt kan redigeras via administrationsgränssnittet.

Gussjönoret

Gussjönoret är en sommarpark där Lejonsson sedan 2012 står för nöjesverksamheten. Inför andra sommarsäsongen 2013 så utvecklades en ny hemsida med design och temaimplementation av Tom Isberg, struktur, teknik och innehåll av Lars-Erik Jonsson. Gussjönoret.se är en väldigt enkel webbplats med huvudsakligen statiskt material av bild och text på ett antal sidor som uppdateras årsvis, samt ett dynamiskt fotoarkiv och ordinär kartfunktion via Google Maps.

DansYran

DansYran fick sitt namn sommaren 2011 då även dess första hemsida såg dagens ljus, hastigt utvecklad av Lars-Erik Jonsson under några intensiva semesterdagar på Öland. Den hemsidan byggd på Drupal6 uppgraderades året därpå till Drupal7 och fick då även ett helt nytt tema och viss ny funktionalitet. Designen gjorde Märit Jonsson medan temat implementerades av Åke Norgren, Lars-Erik stod för projektets samordning samt för struktur, funktion, teknik och innehåll. 

Arctan

Arctans nya hemsida utvecklades under februari och mars 2012. Designen är gjord av Monica Landin som även fotograferat, medan all implementation av form och funktion gjordes av Lars-Erik Jonsson. Webbplatsen har dynamiska funktioner för tjänsteutbud, projekt, nyheter, personalpresentation, etc, samt dynamisk förstasida som presenterar det mest aktuella i tre block. Roller med olika nivåer av behörigheter finns, samt diverse stödfunktioner för exempelvis schemalagd publicering och avpublicering.

Streamspeaker.net

För Streamspeakers räkning så utvecklade Lejonsson en webbplats med instruktionsfilmer för gör-det-självaren. Monica Landin stod för design medan Lars-Erik Jonsson implementerade tema, skapade struktur och funktion, samt löste allt det tekniska. Webbplatsen testkördes under en period i samverkan med Skruvat men lades sedan i malpåse.

Storsjöhälsan

Storsjöhälsans nya hemsida utvecklades i mars 2011 och ersatte då en helt statisk sida som inte kunde redigeras. Den nya webbplatsen fick design av Monica Landin som även stod för foto, medan Lars-Erik Jonsson skapade struktur och funktion samt löste allt det tekniska. Hemsidan har utöver vissa enkelt redigerbara statiska sidor även dynamiska funktioner för tjänster och personal.